17 juli 2012

Retail sales VS prut

De retail sales in de VS over juni vielen tegen.Benzine zoals verwacht, construction niet zo en autoverkopen omlaag ging dwars tegen de gepubliceerde autoverkoopcijfers (die worden gebruikt voor de berekening van de industriële productie).
Diverse economen stelden hun groeiverwachtingen voor et tweede kwartaal met 0,2% naar beneden bij. Goldman Sachs ziet nog maar 1,1% groei. Consumptie lijkt afgezwakt te zijn van 2,5% in het eerste kwartaal naar 1,5% of lager. JP Morgan gooide zijn voorspelling voor de BNP groei in het derde kwartaal omlaag van 2 naar 1,5%.

Aan de andere kant zie je ook diverse voorspellers die de groei in juli zien aantrekken (bijvoorbeeld JP Morgan, ABN AMRO) dankzij de olieprijzen, groei van consumentenkrediet en autoverkopen.
Deze werden op hun wenken bediend door de voorlopige inventarisatie van nieuwe orders volgens Ore, tegenwoordig van Strategas, die een redelijk herstel ziet in juli. The Empire State Survey ging ook omhoog, al was dat dan niet voor de orders. Aandelen uit de retail sector deden het de laatste week goed, daar ziet men kennelijk ook betere retail sales na juni.

De rode stippellijn (plaatje Benderly)  ligt door de laatste slechte cijfers te ver onder de blauwe trendlijn: dat leidt meestal tot verbetering in de komende maanden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten