22 juli 2012

goed nieuws van de afgelopen dagen

Na zo veel onheilverhalen is het prettig te zien dat niet alles mis gaat in Spanje: het kernprobleem dat Zuid Europa niet concurrerend is, is volgens de exportgrafieken voor Spanje duidelijk aan het verminderen.
De huizenprijzen zijn weer iets aan het stijgen in steeds meer Chinese steden, Bejing is aan kop. De problemen zijn verre van voorbij, koophuizen zijn onbetaalbaar voor de modale Chinees en de voorraden onverkochte huizen groeien. Maar toch, de situatie lijkt te verbeteren zoals logisch is als lonen met 10% of meer stijgen, dan kun je toch meer aan een huis uitgeven.
De VS is een steeds grotere energieproducent aan het worden. Niet alleen aardgas via fracking, maar vooral ook allerlei geraffineerde olieproducten.

Met de Duitse huizenmarkt gaat het steeds beter. Na de daling tot 2006 kwam er vier jaar stabilisatie en daarna zijn de prijzen aan het stijgen. Dat kan nog heel wat jaren doorzetten.

Centrale banken gaan door met hun offensief de rente verlagen: Zuid Afrika -0,5% is de laatste verlaging. De FED wil het Funding for Lending system van Engeland kopiëren en dat is toch ook weer extra liquiditeit.

Op medisch gebied zit men niet stil. Er is een nieuw medicijn tegen Alzheimer, Gammagard van Baxter International, dat voor de nodige patiënten een vertraging van het Alzheimerproces tot drie jaar liet zien.
Er zijn weer wat betere pillen tegen obesitas verzonnen, waardoor je vrij moeiteloos 7% zou kunnen afvallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten