24 juli 2012

Iedereen speculeert op QE3

Bovenstaand plaatje van JP Morgan via Sober look laat zien dat er veel vertrouwen is in de komst van QE3. Als die komt dan lijkt een verdere daling van de rente niet waarschijnlijk. Ondertussen zijn beleggers maar wat blij dat ze niet in aandelen hoeven te beleggen maar 10-jaars Amerikaanse staatsleningen op de laagste rente ooit kunnen kopen. Zojuist is het record van april 1946 gebroken dankzij Valencia en Venizelos.

Sober Look gelooft er niet zo in dat QE3 er snel komt, niet eens voor de redenen van Bianco (S&P niet genoeg omlaag, impliciete inflatieverwachtingen nog te hoog), mar vanwege inflatieangst vanwege de hoge maïsprijzen, de aantrekkende kredietverlening in de VS, te snel stijgende huren, de FED zet liever andere dingen in dan QE (zoals funding for lending, operatie Twist) .

1 opmerking:

  1. You are so awesome! I don't suppose I have read something like that before. So great to find somebody with a few genuine thoughts on this subject matter. Seriously.. thank you for starting this up. This site is one thing that is needed on the web, someone with a bit of originality!
    My blog - cool articles about science

    BeantwoordenVerwijderen