Technische signalen beginnen vervelend te worden. Alweer een Hindenburg Omen en misschien is er deze keer wel sprake van een beurscorrectie, na de nodige valse signalen in de afgelopen jaren. De laatste minuten van de vrijdaghandel doken de koersen toch vrij veel omlaag onder bepaalde steunniveaus van de S&P.
De volatiliteit van Japan is besmettelijk, vooral voor de rente in Zuid Europa. het macronieuws was vrijdag ietsje tegenvallend in de VS, maar eigenlijk niet zo slecht (personal incoe en spending, dicht ij nul maar bij dalende prijzen (benzine) was dit niet zo erg).
De beurs ging omlaag en de rente omhoog. dat is misschien wel erger dan het Hindenburg Omen. Het is een teken dat QE minder goed ontvangen wordt door de markt. Terwijl de inflatie onrustbarend daalt, geeft de beurs ineens aan dat er inflatie dreigt en men niet langer in een deflatorie stemming is. Dat is volgens de nodige pundits het geval als de correlatie tussen obligaties en aandelen positief is, zoals vandaag. Meer QE deigt dan te gaan leiden tot dalende beurzen en stijgende rente. Dan kun je maar beter stoppen met QE.
Bianco stelde overigens vandaag in zijn newsclips dat sinds de FED per 1 mei zei dat Qe omhoog en omlaag kan op basis van het economisch nieuws er een nieuwe fase van QE is gestart. Maar meer van invloed is de plotselinge negatieve reactie van de Japanse beurs op Kuroda en Japanse QE. Beide verhalen leiden tot meer onzekerheid, hogere geëiste risicopremies en daardoor dalende koersen voor zowel aandelen als obligaties.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten