21 juni 2013

de great rotation naar money market funds

Men is niet bezig obligaties te verkopen en er aandelen mee terug te kopen. Nee, men is gewoon in een ordinaire paniek. Alles moet verkocht worden. Vooral obligaties moeten de deur uit, die return free risks, die zijn niet langer waanzinnig aantrekkelijk als het opperhoofd van de zombiekopers (de FED) in koopstaking dreigt te gaan. Redde wie zich rede kan, ontdoe je van alles wat ruikt naar risico en geen rendement.
Het plaatje van Bianco laat zien dat niet alleen obligaties maar ook aandelen het moeten ontgelden. Maar de laatste jaren heeft iedereen zich al ontdaan van aandelen, want die worden gemanipuleerd ddor bonusgraaiers die voor Joe Sixpach alleen tranen overlaten.
 Je kunt alleen nog maar geld veridenen door short te gaan zo lijkt het. dat durft niet iedereen, want dat loopt vaak af. Daarom zijn geldmarktfondsen waanzinnig populair aan het worden. Geen verlies, dat is iets om van te watertanden zo geweldig goed is dat vergeleken met de rest. En dat met goede nachtrust. Je bent toch wel een enorme sulkkel als je niet toegeeft aan zo'n fantatstische belegging. Dat gebeurt nu dus op grote schaal.
Jim Bianco noemt het een ordinaire paniek die besmettelijk is. Een en ander kan volgens hem tot eind 2013 aanhouden. Ik acht Jim Bianco hoog, hij heeft vaak gelijk gehad in het verleden. Al is hij wel vaak aan de pessimistische kant (alhoewle hij het afgelopen half jaar wel aandelen aanprees).

1 opmerking:

  1. I'm extremely pleased to find this page. I need to to thank you for your time just for this fantastic read!! I definitely appreciated every bit of it and i also have you bookmarked to check out new things on your web site.

    My web page: Après

    BeantwoordenVerwijderen