6 juni 2013

technisch beeld aandelen verslechterde

http://www.stocktradingtogo.com/2013/06/05/sttg-market-recap-june-5-2013/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Stocktrading101+%28StockTradingToGo%29


Voor de tweede dag een negatieve analyse: STTG denkt dat het stijgingskanaal is gebroken: op naar de groene lijn. Misschien komt dat pessimisme door de daling op dinsdag, de eerste keer in 2013 dat de beurs op dinsdag daalde (een recordlange reeks van 20 dinsdagen werd gisteren gebroken). Als aanhangers van McClellan golven menen ze wel dat de markt erg oversold is en drie dagen zo maar kan stijgen, maar toch. Het neerwaartse kanaal moet gebroken worden.

De commitment of traders analysis van de futures posities van handelaren laat zien dat de sterke handen (commercials, hedgers) nu extreem short zitten en de speculators extreem long. Dat betekent dat de (large) speculators flink hun posities moeten afbouwen, hetgeen drukt op de koersen.

Er wordt gehakt gemaakt van de nodige winnaars van het afgelopen jaar, zoals rentegevoelige sectoren als utilities, homebuilders maar ook Tesla/ Solar City/ Biotech.
De S&P moet eerst uitbreken boven de negatieve trend. Misschien is de euforiefase van de vierjaarscyclus gebroken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten