26 juni 2013

markt krabbelt op, maar onzekerheden blijven

Na een paar vrije dagen wat eerste opmerkingen over de markten. De markt was afgelopen maand totaal verrast dat de FED ook onaardige dingen kon doen. Dat ging wa ruwer dan de FED gehoopt had, maar wel verwacht had. het kon lijden omdat de S&P te hog stond.
In China is men echt aan de rem gaan hangen voor de kredietverlening. De Peoples Bank of China joeg de rente fors omhoog en ineens lijkt het dat ze vinden dat ze onaardig genoeg zijn geweest.
Dat is niet het geval bij de FED die steeds duidelijker laat blijken zo snel mogelijk van QE af te willen tenzij de economie rampzalig slecht is. Dat is niet zo en daarom blijft de FED voorlpoig onaardig. De markt ziet dat en heeft de rente flink omhoog gestuurd. Dat lijkt nu ook wel mooi genoeg te zijn geweest, zo onaardig wil de FED ook weer niet zijn volgens Wessels (voormalig doorgeefluikje van de FED) in de WSJ en zo goed gaat het niet met de economie (niet rampzalig, maar ook niet goed).
Dat verhaal van Wessels geeft aan dat het leed nog niet geleden is op de markten. Stress is terug volgens de FRED

De communicatie van de FED blijft problematisch, de rente is te laag gezien het economische herstel in de VS en kwetsbaar voor normalisatie. Elke gedachte dat de FED de rente echt gaat verhogen leidt tot de verwachting van heel wat daarna volgende verhogingen. Dat in rustige kanalen leiden is bijna onmogelijk. Dat hebben we gezien in de afgelopen maand.
Volgens de vierjaarscyclus gaat de daling van de beurs in eerste instantie rustig en komt er een herstel wat de terugval zo klien maakt dat men denkt dat er niets aan de hand is. Dan komt de tweede set van slecht nieuws die de beurzen echt naar beneden brngt. Wat dat is, weet ik niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten