9 juni 2013

Turkije wel erg veel gedaald

De onrust in Turkije doet de aandelenbeurs geen goed. Turkije was een van de beste beurzen in de wereld het afgelopen jaar en de trend leken op voortzetting te wijzen totdat Erdogan steeds zwaarder onder vuur kwam te liggen. Hij was zo succesvol, maar lijkt nu ook te gaan lijden aan het fenomeen dat na een aantal jaren politici afbranden, hoe goed ze ook zijn.
(plaatje Wall Street Journal). Turkije heeft zijn gunstige demografie, zijn eindelijk wat positieve regering (alhoewel, dat is nu dus de zorg van de beurs: komen de slechte politieke tijden weer terug?)
.
 Met de groei gaat het goed.
Met de winstverwachtingen gaat het zeer goed, voor bijna alle landen is de trend van de winstverwachtingen omlaag voor 2013 en 2014.
Met de rente ook in het door hoge inflatie geplaagde land, al lijkt 6% nog heel wat, Italië zou er niet mee kunnen leven.
Turkije profiteert als geen ander van de opkomst van Irak. Hun olieproductie (mag van OPEC, zeker zo lang Iran minder moet produceren) stijgt, zij het niet zo veel als gehoopt werd. Toch gaat het beter in Irak en Turkije profiteert hier sterk van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten