7 juni 2013

Hoogtepunt vierjaarscyclus kan zijn geweest

De tegenvallende ISM samen met niet aflatende geruchten over et einde van QE(ternity) in september maken de S&P heel kwetsbaar. De S&P is wat te veel gestegen versus de fundamentals, o.a. vanwege ontluikend optimisme over Japan en oneindige QE aldaar. Sinds Abenomics wel erg volatiel aan het worden is en de rente in de VS ook een volatiele vlucht neemt is die extra waardering op basis van optimisme over  Japan misschien iets voorbarig.
De economische groei in de VS lijkt niet te verbeteren en dat kan aanhouden tot diep in het vierde kwartaal. Daarna komt er verbetering, maar hebben belegers zo veel geduld?  Bezwijkt de markt onder de lawine aan winstwaarschuwiningen voor het tweede kwartaal (normaal een contrair signaal)?
De trend van de S&P (hier volgens het vierjaarsgemiddelde, gecentreerd) is sterk omhoog. Misschien via de groene lijnen, heel misschien via de blauwe lijnen. Met zo'n sterke trend omhoog hoeft de correctiedoor de vierjaarscyclus niet zo groot te zijn, net als in 1994 of niet zo heel lang te duren, net als in 1998.
N.B. De vierjaarscyclus is de afwijking van de lange trend; als deze trend fors omhhog is, hoeft de correctie niet zo erg te zijn.
N.B. ik kan het helemaal fout hebben met het neerzetten van H, geen garantie.
N.B. commentaar is welkom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten