14 december 2013

Bianco ziet economische groei in de VS niet herstellen

Op het ogenblik is er een enorme stroom van publicaties losgebarsten met de voorspellingen voor 2014. Iedereen vertelt hetzelfde verhaal: de economische groei zal volgend jaar beter zijn in de VS en Europa.
Alleen de perma bears en de verkopers van hedgefondsen blijven zoals het hun ook betaamt hel en verdoemenis voorspellen.

Bianco is een semi perma bear en probeert vertwijfeld te zoeken naar redenen waarom de groei alweer zal tegenvallen. Al vier jaar op rij wordt een flink herstellende groei verwacht voor de VS en al vier jaar kwam er niets van terecht, de ene keer door Europa, de andere keer door de huizenmarkt en dan weer door politici die een fiscaal klif en benauwend schuldenplafond creëren.De consensus moest elke keer schoorvoetend de verwachtingen terugschroeven en de voorspellingen van de FED (ex Yellen) waren geen haar beter (alleen Yellen kwam met nog enigszins correcte voorspellingen aanzetten).

Voor 2014 heeft dus iedereen weer rozige voorspellingen. Volgens Bianco moeten die ook deze keer weer flink door de shredder richting een benepen percentage. Men maakt zich nog helemaal niet druk over de vreselijke invloeden van Obamacare op de economie. Je betaalt je er blauw aan en je krijgt het gewoon niet. Veel bedrijven zullen genoodzaakt zijn hun mensen bij drommen op straat te zetten vanwege de enorme kosten.
Niemand heeft nog de groeivoorspellingen aangepast op het onheil van Obamacare.

Je kunt heel betrouwbaar raden op welke partij Bianco stemt. Ik denk wel dat Obamacare zal zorgen dat bedrijven slechts zeer voorzichtig mensen blijven aannemen, maar dat de economiche groei deze keer positief gaat verrassen: eerder 4% dan 2%.
Maar ik ben het wel met Bianco eens dat Obamacare een onderbelicht groot risico is voor economische groei in de VS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten