4 december 2013

Jeff Bezos droom over drones


Een nieuw staaltje technologie: bezorging via drones (we hebben er niet eens een goed Nederlands woord voor, zo onderschat is het als belangrijke uitvinding). Er doken meteen angstvisioenen op van zwermen drones die koppen zouden gaan snellen en beelden op zou leveren à la Hitchcocks Birds. Iedereen moet straks met een helm op lopen om zich tegen rondvliegende drones te beschermen.

NSA heeft geleerd dat alles bespioneerd wordt. Dat geldt al helemaal voor pakjes: als je iets aflevert bij UPS of FEDEX wordt er een foto van je gemaakt, die 30 dagen bewaard wordt. Dat wordt dus een probleem met drones: geen politietoezicht van deze potentieel vliegende bommen. Het verbaast me overigens dat er nog geen terreuraanslagen mee zijn gepleegd (even het Amerikaanse en enkele andere legers niet meegerekend)

60 minuten fantasie van Jeff Bezos van Amazon is zeer populair. Prime Air van Amazon gaat over de nodige jaren per octocopter bestellingen afleveren. Ja straks (over enkele jaren) kun je binnen 30 minuten je noodpakket aan rollen toiletpapier en luiers ingevlogen krijgen.

Je ziet al die rollen toiletpapier al in botsing komen met de pizza van de buurman.

Google maakt drone maps en Facebook komt met stalk drones

De senaat buigt zich al over de veiligheid van drones (privacy is niet meer belangrijk), maar wil een en ander goedkeuren zodat Amerika een 70% marktaandeel in de wereld kan houden in het maken van drones.
http://www.businessinsider.com/jeff-bezos-60-minutes-surprise-2013-12

Geen opmerkingen:

Een reactie posten