8 december 2013

decoupling economie en beurs- voorlopig althans

Byron Wien zat in Barrons uit te leggen hoe de beurs omhoog ging op de kwakzalverij van de FED, het was niet dankzij de economie maar door het geloof van de markt al dat minimale gekoop van de FED de beurs zou moeten optillen. De winstgroei bleef achter bij dat optimisme, maar zou in 2014 nog kunnen gaan meevallen.
Ik geeft enkele plaatjes van Lombard Street Research met hun commentaar. Hierboven de ondersteuning van wat Wien zei.

De grondstoffenprijzen zeggen hetzelfde. de beleggers in grondstoffen geven op en verkopen hun grondstoffen. De vraag valt voorlopig nog tegen, ook al gaat het niet zo slecht in China (LSR is het daar niet mee eens).
Emerging Markets blijven achter, hetgeen ongebruikelijk is. hetzelfde zie je met de leading indicators die niet verbeteren in Emerging Markets, maar wel inDeveloped Markets. hoogst ongebruikelijk. En dat leidt tot een zelfde plaatjes voor de valuta's.
De goudprijs ondersteunt een en ander niet. De daling van de goudprijs loopt voor op de stijging van de reële rente. De reële rente gaat stijgen omdat het beter gaat met de economie in de wereld.
Dat rechtvaardigt voor een deel de stijging van de aandelenkoersen, maar niet waarom Emerging markets zo achterblijven (tenzij je gelooft dat de goudprijs niet iets zegt over de reële rente, maar over de opbouw van de valutareserves in Emerging Markets).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten