4 september 2014

Parker en Zentner (Morgan Stanley): S&P 3000 in 2020

Morgan Stanley wist van de week te verbazen met een überbullish verhaal. Zentner en Parker: tot 2020 komt er geen recessie, dan staat de S&P500 op 3000 bij 6% winstgroei per jaar. Meer heb je niet nodig voor de S&P om eind 2020 op 3000 te staan. Dus zo’n geweldig bullish verhaal is het ook weer niet. Het overoptimisme zit er denk ik eerder in dat er eind 2020 nog geen recessie is geweest in de VS.

de redenen:
De volatiliteit van de groei is heel laag en dat maakt expansies heel lang, daarom pas een recessie rond 2020 (kan al in 2018 ben ik bang).

Er zijn nog geen grote onevenwichtigheden die de groei uit balans gaan krijgen (eens).

Er is geen ‘hubris’ en ‘debt‘ probleem volgens Parker (eens): overmoed en te veel schulden horen recessies te veroorzaken.

Het consumentenvertrouwen is eindelijk op een normaal niveau voor een herstel, maar nog lang niet op ‘hubris’- niveau. Er is nog veel verdere stijging te verwachten en dan heb je geen recessie (eens).

Over investeringen zijn ze niet zo positief, ze zien geen echte stijging van de investeringen versus de omzet (waarom is me een raadsel).

Over voorraden versus verkopen is men tevreden (waarom is niet zo overtuigend)
Schulden zijn fors afgenomen versus het inkomen. 75% zit in hypotheken met lange lage rente van gemiddeld een record lage 3,9%. Bij rentestijging leidt dit niet snel tot problemen (eens).

Energie zit met enorme investeringen in schalieolie, zij moeten geforceerd doorinvesteren, zelfs als de cashflow het niet toelaat. Onderinvesteren komt relatief veel voor in de energiesector, maar wordt gestraft door de beurs. Er is daardoor een behoorlijke investeringsdwang in de energiesector. De rest van de economie investeert juist te weinig. Ik denk eerder aan 5+ dan 4,5 voor 2015 voor de blauwe lijn.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten