3 september 2014

laatste stuipen balansrecessie in de VS


Ik heb maar een stippellijn bijgetrokken bij het plaatje van Matejka (JP Morgan). Men realiseerde zich in 2007 dat men ver boven de gewenste leverage zat en men terug moest. We zitten nog niet genoeg onder de blauwe stippellijn kennelijk. De balansrecessie is niet helemaal voorbij, ondanks de stijgnde huizenprijzen en record hoge koersen voor aandelen, credits en staatsobligaties. Men ziet de waardestijgingen niet als permanent, maar veroorzaakt door kunstmatig opkloppen met QE. Daarom consumeert en investeert men niet extra uit de toegenomen rijkdom.
Overigens lijkt het bedrijfsleven nu wel meer van de winst te gaan investeren. SocGen had een studie dat zowel over- als onderinvesteren leidt tot slechte performance. Bij overinvesteringen gaat dat heel snel, bij onderinvesteringen duurt dit drie tot vijf jaar.
SocGen vindt niet zo veel bedrijven die erg veel minder geïnvesteerd hebben dan de concurrent, maar men ziet nu wel die concurrent aan het investeren slaan. Dit gaat zorgen voor een mooie investeringsgroei in de Vs in de komende kwartalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten