27 september 2014

Terug van een zonnig kort reisje door Zuidwest Engeland/Cardiff

Vooral bezochten we plaatsen langs de rivier de Avon, met de kathedralen, de in puddingkleuren geschilderde huizen (dat moet in Nederland ook meer, bijvoorbeeld de boulevard van Zandvoort), de kastelen,het heuvelachtige Keutenbergplus terrein soms. Weer meer dan een kilo aangekomen door het overdadige Engelse ontbijt met zijn bacon en worstjes en ook de pints leverden te veel calorieën.
Enige indrukken.
Na het Schotse nee konden de aandelenmarkten niet de weg omhoog vinden, terwijl de rentestijging in de knop brak.De inflatieverwachtingen bloeiden even op na het uit de tekst klappen van Draghi hierover. Maar de dalende trend lijkt weer ingezet. Zo groot is de daling eigenlijk ook weer niet geweest sinds het begin van het jaar, 2% is nog steeds in zicht (al kan dat natuurlijk wel veranderen). Dus zo vreemd is het niet dat de rente niet echt omhoog wil in tijden van dalende aandelenbeurzen. De goud bulls druipen verstijfd van schrik af met de staart tussen de benen (goud bulls zijn rare species), tegen een sterke dollar en een dalende inflatieverwachting kunnen ze niet op.
Waarom de beurzen met name gisteren zo daalden, even afgezien van Appleflauwte, was niet zo duidelijk.
Men is niet blij met de FED en met Carney, maar de lange rente lijdt er niet erg onder. De FED zei dat Bernanke de dots te belangrijk heeft gemaakt en dat de dots gewoon heel veel kunnen veranderen, ze zijn onbelangrijk zei o.a. Yellen.
Ach, zo veel is er niet veranderd in de afgelopen week.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten