4 september 2014

september somberheid wordt resoluut weggeredeneerd dit jaar

http://www.thereformedbroker.com/2014/09/02/charting-the-average-september-stock-market/
Nog bijna twee weekjes slapen en dan komt pas echt de normale septemberellende.
http://online.wsj.com/articles/some-stock-strategists-brace-for-september-swoon-abreast-of-the-market-1409592143
Dit jaar zijn er wel heel erg veel verhalen over dat september gemiddeld de slechtste maand van het jaar is.
De handelaren en analisten komen terug van de stranden van de Hamptons en zien alles weer even met een frisse blik. Die te positieve winstverwachtingen voor het jaar moeten toch echt even gereduceerd worden. Het geld is op, de dagen worden snel korter, tijd om weer wat voorzichtiger te worden. En daarom is de maand september zo vaak een slechte beursmaand.

Dit jaar zie je een positiever beeld in de VS en negatiever beeld in Europa/Japan. In de VS zie je dat de winstverwachtingen stand houden, dat de groei van de werkgelegenheid sterk is, dat men meer gaat investeren en minder aandelen terugkoopt, maar ook dat het de FED menens is met de plannen volgend jaar de rente te verhogen.  De CFO's zijn ineens wakker geworden en zijn als gekken aan het lenen voordat de FED de rente gaat verhogen.
 
Dit jaar is de algemene conclusie dat september deze keer niet erg is. Als de beurzen tot en met augustus gestegn zijn, dan was er gemiddeld wel een stijging van de beurzen in september zo meldde men bij Market Watch en Strategas.
Die Poetin, dat geeft toch allemaal niet volgens de beurzen, zo leerde Byron Wien. Appleflauwte, daar gelooft men toch niet meer in. Draghi zet toch Merkel en Schaüble in de hoek en hij komt met meer QE dan Renzi aan schulden kan maken. ISM, omhoog kan het niet meer, maar wat geeft het. Millennials hebben toch echt een auto nodig.  Abenomics krijgt weer vaart nu de negatievelingen uit de weg worden geruimd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten