9 december 2014

toch weer de rente omlaag, wat deFED ook roept via Hilsenrath

De FED had Hilsenrath weer eens opgetrommeld om te melden dat de zinsnede 'considerable time' voor de rente verhoogd gaat worden uit de komende FED verklaring over het rentebesluit geschrapt gaat worden. Het gaat gewoon goed met de VS, de werkloosheid daalt snel. De inflatie daalt slechts tijdelijk door de olieprijsdaling. De FED meldde de stijging van de dollar niet erg te vinden. De 'financial conditions' verslechteren hierdoor, maar dit wordt ongedaan gemaakt door de stijging van de S&P.
Hilsenrath meldde het op bladzijde 1 van de Wall Street Journal om te voorkomen dat de FED hem zou verwijten een en ander niet luid genoeg rond getoeterd zou hebben. D.w.z. niets staat de FED in de weg de rente vanaf juni gaat verhogen.

Toch ging de rente omhoog. Men gaat op de vlucht vanwege de pogingen van Samaras om Griekenland in het verderf te storten via het in het zadel helpen van Syriza door vervroegd presidentsverkiezingen uit te schrijven (=Griekse beurs -10%, Griekse rente nauwelijks omhoog, want Draghi komt wel te hulp). Hij schuift een saaie, rechtse rakker die langdurig aan het pluche gekleefd zit naar voren als presidentskandidaat. Als deze het niet haalt komen er verkiezingen waarbij Syriza de grootste partij wordt (en daarmee 50 extra zetels wint).
Ook de plotselinge 8% koersval uit het niets in China joeg beleggers de stuipen op het lijf en dan koopt men maar wat graag overgewaardeerde staatsleningen.
Vreemd. De S&P ging 0,02% omlaag, de Nadaq een half procent omhoog. Toch niet echt een reden om zo naar obligaties te vluchten zou je denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten