20 december 2014

wat anders ging dan voorspeld vanaf 2011: Bijna alleen Amerikaanse beurs omhoog

Bianco verbaasde zich erover dat vanaf 2011 de beurzen buiten de VS nauwelijks iets opgeleverd hebben sinds 2011.
In de VS loopt men langzaam binnen, maar buiten de VS is armoe troef op de beurzen. Bianco zegt dat dit alleen maar komt door de FED die maar door geld pompt dat zijn uitweg vindt naar Wall Street in plaats van Main Street.
Inclusief China groeide de rest van de wereld even veel als de VS, dus betere economische groei was het ook niet volgens Bianco.
Daar ben ik het natuurlijk niet mee eens. Als de beurs een recessie ruikt dan valt die. Als de economische groei tegenvalt, dan is dat niet goed voor de beurs. De groei was meer dan 7% in China, maar het viel toch tegen vergeleken bij de torenhoge verwachtingen.
 Vanaf 2013 doet Japan het goed, Abenomics. Maar de beurs werd toch even onpasselijk vooruitlopend op die recessie dit jaar.
En India deed het ook goed op Modi en de demografie en tegenwoordig de hooop op lagere inflatie.
Sinds 2011 doen de nodige Emerging Markets het slecht. De landen met de beste demografie deden het overigens relatief goed: Filippjnen, Indonesië, India. Soms is een winnend thema simpel,  Amerika heeft zo ongeveer de beste demografie van het Westen en was een winnaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten