18 april 2015

is de Varoufakis euro in aantocht?

Tsipras belooft een compromis op de eurotop op 24 april. Voor de zekerheid heeft men al een extra geheime top een paar dagen later gepland.
Maar varoufakis heeft het al gezegd: er komt geen deal voor juni. dat betekent dat het niet eenvoudig gaat worden het IMF en andere schuldeisers van Griekenland te betalen voor die tijd.
Duitsland wil een realistisch plan in lijn met de huidige mogelijkheden. Vermindering van de pensioenen, hogere belastingen etc. Tsipras weet dat dit onmogelijk is geworden. het volk wil dat niet en zijn partij spat dan uit elkaar. Geen deal dus.
De beurzen beginnen er eindelijk op te reageren, al wordt de daling ook toegeschreven aan slechte economische vooruitzichten van de wereld en slechte omzetgroei gemeld bij de winstcijfers met de nodige ongelukjes zoals bij GE.
Er is geen geld meer voor de Griekse regering en dan moet men de kunstjes die Argentinië toen deed tot uitvoering brengen. De Griekse staat moet nu papiertjes op de markt geven die het recht van betaling door de Griekse staat beloven. Die moeten bij Griekse wet dan wettig betaalmiddel worden. Garantie Varoufakis, gedwongente accepteren als betaalmiddel. De Varoufakis euro ontstaat dan, een soort kunstmatige drachme. Daarmee kan alles betaald worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten