2 juli 2011

China 30% omhoog in tweede helft van 2011? Wie biedt meer?


Pragmatic Capitalism, meestal toch nogal bezorgd over van alles en nog wat in de wereld had een post dat aandelen in China 30% omhoog kunne (http://pragcap.com/a-30-rally-in-china-in-the-second-half).
China is buitengewoon goedkoop en men prijst eigenlijk een soort hard landing in, of in ieder geval problemen met onroerend goed, grondstoffen en infrastructuur overbuilding.
China is nu bijna even goedkoop als de AEX, toch een van de goedkoopste beurzen van Europa en Turkije, een van de goedkoopste beurzen van de opkomende landen.
Het lijkt me onwaarschijnlijk dat de winsten in Nederland die in China kunnen bijhouden en ook dat er in Nederland meer gespaard gaat worden dan in China.
China begon keurig iets eerder dan de westerse beurzen te stijgen afgelopen maand (China loopt voor tegenwoordig)).
Met 30% erbij kom je nog maar net tot het hoogste punt sinds de kredietcrisis, terwijl ondertussen de winsten flink gestegen zijn.
Vervelend bij China zijn wel de velle nieuwe emissies die de groeiende spaargelden bestemd voor aandelen opslorpen. Ook vervelend is het risico van de vastgoedontwikkelaars en sommige locale overheden met slechte schulden.
Maar de prettige dingen zijn belangrijker: de inflatie gaat dadelijk dalen, de lage waardering bij goede winstgroei, de sterke munt en het herstel van Japan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten