14 juli 2011

Landown: Ron Paul, Bernanke en Greenspan over goud (2)


Landown van Morgan Stanley is ongeveer uit zijn vel gesprongen vanwege de antwoorden van Bernanke op de vragen van Ron Paul over goud.
Bernanke is meer Keynesiaan (gold is the barbarous relic) dan Greenspan die vanuit zijn vroegere banen/ onderzoeken veel meer ontzag had voor goud.
Is goud geld vroeg Ron Paul. Nee zei Bernanke, ja zei Greenspan (goud wordt altijd geaccepteerd, papiergeld op een gegeven moment niet meer).
Centrale banken kopen weer goud, omdat ze de dollar niet meer vertrouwen (zie plaatje van Landown).
Het duidelijkste was Putin naar aanleiding van QE2 die de FED een stelletje hooligans vond die maar geld bijdrukten alsof de dollar geen vertrouwen nodig heeft.
Bernanke heeft in zijn helikopterspeech al gewaarschuwd dat de dollar geen goud is, omdat je oneindige voorraden dollars bij kunt maken, hetgeen bij goud niet zo snel zal lukken. Daarmee voorkom je deflatie in dollars. Deflatie in goud is niet zo gemakkelijk te voorkomen. Dat kon alleen Volcker door het omhoog jagen van de reële rente.
Landown is weer gesterkt in zijn denken dat de dollar fors omlaag moet, de inflatie omhoog en je grondstoffen moet kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten