2 december 2011

Hillary in Birma (3): nu de blauwe blote voeten filosofie


En hier heeft Hillary haar kleren dan weer afgestemd op de president, die weer het soort knopen draagt dat Hillary even later bij Aung San Suu Kyi droeg (kennelijk besteld bij Birmese kleermaker en afgeleverd bij het Amerikaanse consulaat). De Birmese president droeg slippers, niet de juiste soort zwarte of bruine schoenen die in of uit de mode zijn in bepaalde financiële centra. Hij droeg ook de normale Birmese sarong, een longyi volgens de Birmezen (iets voor Bill?). Blauw vindt men een goede, stemmige kleur die zo goed opgaat in de achtergrond. President Thein wilde zich kennelijk niet al te erg opdringen en China voor het hoofd stoten. Thein heeft geen sokjes aan, nog niet eens witte.
Amerika beloont het aarzelende beleid van Thein om de situatie minder naargeestig en arm te maken in Myanmar. Daarbij heeft hij steun nodig van de sterke vrouwen Aung en Hillary.
Birma is nog niet erg slagvaardig, maar wie weet komt dat nog. Nu is de situatie volgens een minister: “There are 60 decision-makers in this country: 20 have seen the light, 20 are asleep, and 20 are waiting to see which way to jump.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten