8 december 2011

N11 rukken straks harder op dan BRIC's aldus GSIn hun update van hun BRIC verhaal van tien jaar geleden blikt Goldman Sachs tevreden terug op de opmars van de BRIC's. Deze worden straks groter dan de huidige G7, maar toch verbetert hun bijdrage aan de wereldgroei niet echt in de komende decennia. Die extra bijdrage komt van de Next 11, de N11, waarbij landen zitten als Indonesië, Mexico, Zuid Afrika, Zuid Korea, Pakistan, Bangladesh, Turkije, Iran, Filippijnen, Nigeria, Egypte.
BRIC's+N11 zorgen er voor dat de economische groei in het komend decennium hoger wordt dan ooit tevoren in de wereld. Zij dragen nu 70- 80% van de groei in de wereld. De huidige rijke landen dragen straks minder dan 20% van de groei in de wereld en zijn voor economische groei in de wereld eigenlijk onbelangrijk geworden. Al dat gedoe over Europa is vanuit een lange termijn blik schromelijk overdreven: in 2050 is de economie van heel Europa kleiner dan die van India.

1 opmerking:

  1. Hello it's me, I am also visiting this website regularly, this site is truly fastidious and the viewers are genuinely sharing fastidious thoughts.
    Feel free to surf my web page :: buy youtube views and comments

    BeantwoordenVerwijderen