19 december 2011

Kim Jong il


De meest mythische leider van de wereld is van uitputting plotseling in zijn luxe trein overleden.
Het begon volgens Koreaanse overlevering al bij zijn geboorte op Koreas heilige berg, toen er prachtige dubbele regenbogen ontsprongen en een gloednieuwe ster aan het Koreaanse firmament verscheen in 1942, al beweren boze tongen dat hij al in 1941 in Rusland is geboren. Koreanen leren dat hij al kon lopen toen hij drie weken oud was en al kon praten na acht weken. In drie jaar tijd schreef hij 1500 boeken. Hij schreef ook zes opera's die beter waren dan die van westerse prutsers als Mozart en Beethoven. Zo sloeg hij tijdens een golfpartijtje 11 keer een hole in one. Dat was de eerste keer dat hij ging golven, daarna wilde hij zo'n sloom spelletje niet meer spelen. Hij was zo netjes dat hij nooit hoefde te poepen.

Het verdriet van de Koreanen kan geen grenzen hebben, alhoewel het toch veel minder onthutsende vormen aannam dan bij zijn nog veel goddelijkere vader 17 jaar geleden.

Een bijzonder mens was hij beslist, nog banger voor vliegen dan Bergkamp, maar daar had hij dan ook zijn eigen luxe trein als vervanging voor.
Hij bouwde zijn eigen propagandastad Kijong-Dong (Vrede), waar geen mensen wonen.

Hij zal gemist worden als slechterik in vele films, maar men put hoop uit de schaarse uitlatingen over zijn zoon Un die even genadeloos, te dik, suikerziek lijkt te zijn en vol hartklachten zou zitten. Papa's haardracht heeft hij ook overgenomen.
Kim Jung Il met zijn sobere pak, rare schoenen en vooral zijn zonnebril zal een soort mode-icoon blijven.

Hij was een liefhebber van films, hij had er zo'n 20.000, vooral James Bond en Elizabeth Taylor vond hij leuk. Om leuke films te maken kidnapte hij buitenlandse regisseurs en actrices.
Hij ging zich te buiten aan allerlei luxe als kreeften, geroosterd ezelvlees, hij was de grootste koper van dure Hennessy cognac.

In Zuid Korea zijn er zorgen dat Noord Korea ontspoort. Ze willen geen soort Duitse eenwording, dat kunnen ze niet betalen. Maar een oorlog om het aanzien van kim Jung Un te versterken willen ze natuurlijk helemaal niet. Van dit soort Noord Koreaanse oprispingen over wt er allemaal kan gebeuren met Noord Korea is de Zuid Koreaanse beurs en valuta meestal minder dan een week van streek.

bron: http://www.businessinsider.com/the-top-10-weirdest-facts-you-didnt-know-about-kim-jong-il-2011-12#high-achiever-5
http://kimjongillookingatthings.tumblr.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten