21 maart 2013

Bernanke probeert bezuinigingen overheid ongedaan te maken

De markt was alweer blij met Bernanke. Dat is na sell in May de grootste anomalie op de beurzen: als de FED iets gaat zeggen, dan gaat die dag de beurs wel heel erg vaak omhoog.

(bron: Bespoke)

Deze keer waren ze zo blij dat Bernanke zich bezorgd toonde over de invloed van overheidsbezuinigingen. Dat is het eerste wat hij zei op zijn persconferentie en dat bracht de markt in extase, want dat is toch geweldig. Hij ziet de bezuinigingen aanhouden en dat zou de groei met 1,5% drukken.
De groeivooruitzichten volgens de FED gingen een pietsie omlaag en daardoor was de markt weer gerustgesteld, QE gaat door, ongekort.
Bernanke maakte wel duidelijk dat minder QE tamelijk onverwacht zal komen. Hij wiler ineens mee ophouden. Maar eerst moet je goede groei zien in de VS, de huidige groei van de werkgelegenheid is te laag.
De 19 gouverneurs van de FED veranderden niet hun tijdstip voor verhoging van de FED rente, dat is iets voor eind 2015 of 2016, maar ze dachten wel dat het tempo van de verhogingen dan wat lager zou zijn dan ze eerst dachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten