29 maart 2013

Minder banksteun nodig, Dijsselbloem heeft gelijk

Dit plaatje  is een goede illustratie van de visie van linkse  partijen als de SP. Die kunnen er (beslist niet ten onrechte) er niet over uit dat het bankwezen zo gepamperd wordt en dat mensen die dit ter discussie durven te stellen als gevaarlijke gekken worden afgeschilderd in de conservatieve financiële pers.
Overigens waren de mensen in Cyprus toch niet zo dom als de doorsnee commentator denkt, ze trokken massaal hun geld weg bij de failliete Laikibank. Ze waren het toen al eens met Dijsselbloem dat je met je spaargeld moet oppassen en het niet bij een zeer zwakke bank moet stallen. Dat was geen geheim dat plotseling door Dijsselbloem is geopenbaard. Commenatoren vinden het vreselijk dat Dijsselbloem het geheim heeft verklapt en dat Dijsselbloem oproept je geld veilig weg te zetten, terwijl die commentatoren dat slecht vinden: je moet je geld juist bij failliete banken stallen en dan eisen dat Duitsland de rekening betaalt. Vooral Russen en Britten kunnen maar niet erover uit dat Dijsselbloem dat niet inziet. Zelf willen ze niet betalen en dus moet Duitsland en Nederland dat doen. De banken zouden anders te zwak zijn. Kletskoek zegt Dijsselbloem gesteund door Duitsland en hij heeft gelijk denk ik.
 De zuidelijke landen hebben al veel minder steun nodig dan enkele maanden geleden, zie de spectaculaire daling in Spanje en Ierland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten