13 maart 2013

Morgan Stanley door dolle heen: Reinhart: geen druk op groei meer van Nieuw Normaal in VS

Al dagen werd ik met ongekend veel emails bestookt om naar de conference call van de nieuwe vooruitzichten van Morgan Stanley te gaan luisteren.
Waarom zo'n ophef? Ik denk dat het komt, omdat het een totale omwenteling is. Tot nu toe waren de vooruitzichten belabberd voolgens Morgan Stanley, maar nu zijn de slechte tijden voorbij in vooral de VS.
In november had men het nog over "Stuck in the Twilight Zone" en nu ziet men ineens een heel ander licht: "From Twilight to Daylight".
Volgens Fels, Bartsch, Reinhart, Pradhan is de groei in de meeeste landen aan het versnellen terwijl de centrale banken met steeds meer nieuwe punch bowls komen aanzetten.

De eurozone moet nog even wachten voor ze in het daglicht komen, maar het is niet meer tegen te houden.
Maar de eurozone is iets van het verleden, veel onbetekender dan de VS en de BRIC's.
Reinhart verkondigde het plechtig: de negatieve invloed van het Nieuwe Normaal met deleveraging van consumenten en banken met stringente regulering is vanaf heden verwaarloosbaar. De groei reageert vanaf nu weer normaal in de VS op herstel huizenmarkt, stimuleringen. Hij heeft de groeiverwachtingen voor de VS nog niet echt omhoog gegooid voor 2014, maar dat kan niet ver meer weg zijn.
De wereldeconomie is aan aan het trekken en de huidige periode met 3% groei in de wereld wordt later dit jaar weer 4%. Zuid Korea zegt dit al.
2014 wordt een goed jaar met in de meeste landen (zelfs Nederland) een aantrekkende groei en in veel landen een dalende inflatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten