28 juli 2010

Grootverdiener van $1,84 miljard


De Wall Street Journal had een lijstje gemaakt van de verdiensten van de 25 best betaalde loonslaven in de VS van de afgelopen tien jaar. Daarop figureerden ruïneerders van banken zoals sandy weil maar bijvoorbeeld ook mensen die het zo waar echt waar maakten zoals Steve Jobs. Op 2 stond iemand die zijn webwinkel naar de beurs had gebracht en als commentaar had dat hij elke penny waard was geweest van zijn $ 1,2 miljard inkomsten.
Op 1 staat Larry Ellison, de oprichter van Oracle en na Gates en Buffett de rijkste Amerikaan. Dus zo broodnodig was die $ 1,84 miljard, ofwel ruim 1000 Balkenendes per jaar, nu ook weer niet. In tegenstelling tot sommige andere grootverdieners heeft zijn hij waarschijnlijk wel waarde toegevoegd: de koers van Oracle is de afgelopen tien jaar verdrievoudigd.

N.B. Oracle was een van de eerste Amerikaanse aandelen die bij ons (toen GAK) op de keuzelijst kwam voor aankoop in de jaren tachtig. Sep van de Voort was heel optimistisch en droeg Oracle voor op de keuzelijst. Na aankoop ging even later de koers 20% omlaag wat Ter Veer wat wenkbrouwen deed fronsen of het nu echt wel zo'n goed aandeel was, maar het mocht in de portefeuille blijven. De koersdaling duurde maar kort en ondertussen is de koers van Oracle ongeveer verhonderdvoudigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten