6 juli 2010

Het kruis des doods is gevormd



Het dark cross, of zoals Yardeni het noemt, het kruis des doods, is eind vorige week gevormd. Dat doet de chartisten op hol slaan.
Het ergste was Prechter (van de Elliot Wave) die voorspelde dat de Dow Jones nu naar 1000 gaat in het meest ge-emailde artikel in de New York Times van de afgelopen dagen.
Yardeni laat zien dat elke bear markt begeleid wordt door het kruis des doods. Het doodskruis wordt vaker gevormd, dus het is geen garantie voor een bear markt. In de eerste correctie na het herstel op de recessie treedt ook vaak een doodskruis op, maar dat wordt snel recht gezet (hopelijk nu dus ook). Het plaatje van Yardeni laat zien dat de huidige situatie zich ook voordeed in 2004-2006 zonder consequenties. Als het 50 daags gemiddelde echter meer dan zo'n procent of 3 onder het 40 weeks gemiddelde komt, dan was er na 1970 altijd een bear markt.
Het blog Bespoke berekende dat het veel uitmaakt of het 40 weeks gemiddelde stijgt of daalt. Als het 40 weeks gemiddelde daalt, dan is er 75%+ kans op verdere daling, als het 40 weeks gemiddelde stijgt is een en ander niet zo duidelijk.Op het ogenblik daalt het 40 weeks gemiddelde miniscuul. Dat betekent dat je op moet passen. De bangerikken, die de afgelopen tien jaar de grote winnaars waren, kijken even de kat uit de boom of verkopen een deel van hun aandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten