20 september 2012

De club van pessimisten krijgt meer hoop op slechte tijden, o.a. door Apple als asset class


De club van pessimisten weet het al: deze rally loopt zo ten einde, niet zo zeer om wat de vaandeldragers van de pessimisten aan mooie rampspoed uitdragen van Nigeria tot China, (http://www.iexprofs.nl/Column/Opinie-Economie/84335/Tien-notoire-doemdenkers.aspx in het Engels de bron http://www.businessinsider.com/wall-street-10-most-notorious-doomsayers-2012-9?op=1 )  Europa en het fiscale klif in de VS toe (eerder integendeel, de wall of worry is nog erg hoog bij de ware profeten), maar gewoon harde cijfers van de techneuten:
 
  • 90% van de koersen zit boven het 50 daags gemiddelde in VS, overbought. Bij daling onder 80% kan men niet genoeg puts inslaan.
  • De dollar is te veel gedaald en de euro moet zwakker worden, dat gaat samen met risk off
  • De inflatieverwachtingen zijn te veel gestegen, meer leidt tot einde QE3 voor deze begint: de inflatieverwachtingbrandstof voor de beurzen is op. (Plaatje Yardeni die het precies andersom uitlegt http://www.businessinsider.com/yardeni-stocks-qe-2012-9 : geweldig dat de inflatieverwachtingen stijgen, nu gaat de beurs nominaal meer omhoog)
  • Het renteverschil van Italië met Duitsland is vrijwel op het niveau gekomen van het hoogtepunt van geloof in LTRO, voordat bekend werd dat Spaanse banken en huizenbezitters failliet waren.
  • Het goede nieuws is op (maar niet in Azië).
  • Fedex  http://professional.wsj.com/article/SB10000872396390443816804578003933876146570.html?mod=WSJ_business_whatsNews&mg=reno64-wsj weet het zeker: men onderschat de exportproblemen van China schromelijk, ze bouwen daar gewoon hun excessieve voorraden af en tot die tijd kunnen westerse bedrijven het wel vergeten alles in China te kunnen dumpen
  • Apple is too big to outperform, gebombardeerd tot een aparte asset class en dat gaat meestal mis (eens met Lukas Daalder)
(als Apple in de Dow was toegevoegd in plaats van Cisco zou de Dow nu 16618 staan)
 
 
  • Central clearing gaat alle surplusliquiditeit vernietigen, het bankwezen komt triljoenen dollars tekort als collateral voor alle OTC posities bij de nieuwe wetgeving eind volgend jaar. Hierop vooruitlopend kan er ook wel triljoenen af van de beurswaarde in de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten