23 september 2012

goed nieuws afgelopen week

De eurocrisis lijkt iets minder erg te worden. Hierboven een plaatje dat overheden volgend jaar minder extra hoeft te bezuinigen. De Spaanse obligatieveiling was een groot succes van de week. Noyer waarschuwde nog eens dat speculanten het niet van de ECB kunnenn willen als de ECB dat echt wil.

De economische groei lijkt toch wat sterker te worden, zo zeggen de grondstoffenprijzen. De koperprijs is gestegen, de ijzerertsprijs lijkt even uitgedaald en de staalprijzen zijn weer aan het stijgen. De economische terugval in China lijkt niet te verergeren.

In Europa hadden we de flash PMI's, die waren niet best met uitzondering van Duitsland waar wel een herstel lijkt op te treden.

In de VS blijft er maar meevallend nieuws van de huizenmarkt te komen. Housing strts +2,3%, verkopen bestaande huizen +7,8%.
Ook de architecture billing index, belangrijk voor commercieel onroerend goed is aan het verbeteren.

De NAHBMI van het sentiment van huizenbouwers verbeterde opnieuw sterk en daardoor het vertrouwen van midde-n en kleinbedrijf ook redelijk.
De Phillyfed viel mee, vooral nieuwe order, mar wijst (samen met het Empire State survey) nog steeds op een ISM die rond de 50 hangt, niet echt hoger.

De uitglijder van Romney over het grote aantal losers in de VS gaf de campagne van Obama vleugels en  heeft de repubikeinen inschikkelijker gemaakt om nu al iets te doen aan het fiscale klif. De senaat lijkt 50-50 te worden en dan geeft de vicepresident de doorslag.

De Citigroup Economic Surprise Indexen blijven maar verbeteren, niet alleen in de VS maar ook inEuropa,  en dat wijst op betere groei in het vierde kwartaal (niet veel beter).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten