12 september 2012

verkiezingen 2012

Het nieuwe woord van 2012: de verkiezingsstamper
ik hoorde ook bij die probleemgevallen die het  stemformulier niet meer netjes kon opvouwen, waardoor het biljet haast niet in de bus was te frommelen..


Je had de ethische vraagstukken: mag je een analfabeet helpen of een blinde. gehandicapten helpen mag o.a. met aangepast stembiljet, analfabeten niet (in India denkt men hier heel anders over, we lopen achter).

Wat doet de gordijnstemmer (ander nieuw woord van 2012)? Doet die zijn plicht en stort die Nederland in/uit het euroravijn? Nee, hij verzaakte zijn plicht en stemde niet PVV. Het drama van  de tranen van Agema die het kabinet deed instorten is zoals altijd de breker overkomt   flink afgestraft.

To close to call was zetelaantal VVD versus Pvd A, waarom hebben we hier geen Nederlandse term voor.

Van der Staaij lijkt op zijn verjaardag beloond te worden met een extra zetel.

Het lente-akkoord bracht treurnis voor Groen Links en de Christen Unie.

50 plus won door kieskompas waar ze zo slim antwoord gaven op de vragen, zo zer zelfs dat D66 stemmers als Bodard als semadvies 50 plus kregen tot hun verbijstering. de partij van de dieren had hier ook voordeel van, maar lijkt toch net niet genoeg te kunnen profiteren.

Het is zero Brinkman.

Tofik Dibi voelt zich maar een beetje schuldig, de anderen hebben ook gefaald bij Groen Links. Hij was de eerste waar men de gevoelens peilde om maximaal het leedvermaak voor het verlies van Groen Links te kunnen uitbuiten.

Marijnissen: waar olifanten vechten, wordt het gras vertrapt en dat was dramatisch voor de Sp.

De opkomst was hoog, 148,8% op Schiermonnikoog, als eerste gemeente waar men de stemmen kon tellen, beter dan Ahmedinejad voor elkaar kreeg in somige Perzische provincies.

Maar wat doet Saba en de andere eilanden in de Caraïben? brengt dat de beslissing wie het grootste wordt, PvdA, VVD? Wreken ze de spot van Freek de Jonge?

De peilingen zaten er flink naast met de goede uitslag van VVD/PvdA, slechte uitslag PVV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten