15 september 2012

De vrijdagmiddagborrel


Het nieuws volgens de NOS: beleggers konden uiterst tevreden naar de vrijdagmiddagborrel. Beleggers waren helemaal door het dolle heen vanwege de blanco cheques die Bernanke en Draghi proberen te schrijven. Lex Hoogduin ontpopt zich als zuurpruim ook weer bij de NOS door alle gevaren die zo’n politiek gaat opleveren breed uit te meten. Nout Welling moet hem maar weer eens tot de orde roepen, eerst moet het vertrouwen hersteld worden daarna kunnen we weer gaan somberen over inflatie zoals het lieden van centrale banken (zelfs ex) betaamt.

Hoe was die vrijdagmiddagborrel bij ons? Deze keer werd het nuttigen van verrassend veel cola light gesignaleerd, maar uiteraard ook van bier, zij het duidelijk minder sinds we onze ex collega’s van R&A moeten missen.

Er ontspon zich een discussie of je precies moest weten hoe iets werkt. Steeds meer werk je met programma’s waar alles al is gedaan voor je, je hoeft nergens meer over na te denken, je vult het maar in. Je weet niet meer wat de formules zijn. Men miste het geknutsel met macro’s in excel.

Judith wilde graag allerlei leuke weetjes weten, hieronder dan het alcoholgebruik in moslimlanden. Verbazend is de alcoholconsumptie in Iran, niet iedereen luistert kennelijk even goed naar de ajatollahs.
Al dat nuttigen van calorieën van bier en vooral chips/ nootjes leidde tot beschouwingen hoe je moet afvallen. Omstandig wist Ynse uit te leggen dat je minder aardappelen, pasta en vooral rijst moest innemen. Vooral rijst is een echte dikmaker, weg hiermee en veel meer groente. Eens, maar Doris moest er niet aan denken veel minder rijst te gaan eten. Ik hoop dat haar weekend hierdoor niet verpest is.
Moeilijke bevallingen kwamen aan bod, Bert had het over de geboorte van zijn eerste kind  net voordat de vroedvrouw was gearriveerd. De kinderen kwamen aan bod. Zoals het kind waarvan moe zei dat ze haar bord moest leeg maken. Ze gehoorzaamde en keerde haar bord om.
Dan het kind dat vroeg wat pappie aan het doen was toen hij ging stemmen. Dat gaat erom wie de baas wordt in het land zo zei Eelco. Pappie en mammie moeten de baas worden (ja, dat is waarom je kinderen op de wereld zet) vond zijn dochter. Maar haar ouders hadden zich niet kandidaat gesteld. Het kind vond dat geen reden waarom pappie en mammie niet de baas zouden moeten worden. Er blijft onrecht in de wereld.Geen opmerkingen:

Een reactie posten