20 juli 2013

Barron's: Europe will bounce back. Ja echt!?

 
 
Barron's had als hoofdartikel het nakende herstel in Europa. Duitsland, het VK en Ierland zullen nu al enige groei laten zien en in 2014 zullen landen als Spanje (met maar liefst 0,9%) en zelfs Portugal en Italië aanhaken.
Amerikaanse beleggers schijnen het meer te geloven dan de Europese, gezien de aankopen van Europese aandelen. Ze vinden ze goedkoop, zien daarom veel overnames en als er herstel komt, dan zullen de winsten stijgen.
Barron's ziet dat Frankrijk en Italië niet concurrerend worden, terwijl Spanje dat wel wordt (en Ierland, Duitsland zijn het al).
Het positivisme komt vooral vanwege de stijgende PMI's, de afnemende overheidsbezuinigingen (alleen Nederland doet er een schepje bovenop in het kader van Pruttenomics), het elan van Duitsland, de mogelijkheid van eurobonds.Men is positiever over het VK waar de huizenmarkt aantrekt en het pond voldoende door het putje is gegaan voor exportherstel.

Het verhaal van Barron's is een beetje dun qua argumenten.

Absolute Strategy Research, altijd al optimistsich, heeft een wat overtuigender plaatje dat de groei gaat aantrekken (aantrekken orders en er moet voorraadherstel komen).
De groei van M1, een puike leading indicator in Europa,  doet vermoeden dtat de PMI's in Europa inderdaad gaan aantrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten