18 juli 2013

De woorden van Bernanke: er valt nog heel wat te communiceren

Bernanke zei bij zijn getuigenis voor het parlement niet veel nieuws, weinig onverwachte dingen. Gezien de reacties van de beurs was het een non event.

(plaatje zerohedge)
Uit de woordenbrei komt inflatie naar voren, terwijl als je het verhaal las je meer gespitst was op QE, wordt de participatiegraad erbij gesleept als maatstaf of de werkloosheid te hoog was om de rente te verhogen (ja dat deed hij). Of hoe hij QE ging terugbrengen (dat begint duidelijk te worden: hij wil starten in september en op nul uitkomen half 2014).
Bernanke beloofde de aangeschafte leningen bij QE niet te verkopen, sterker nog, deze keer beloofde hij voorlopig terug te kopen wat er afgelost zou worden.
Verder sprak hij inderdaad veel over inflatie. Hij legde eigenlijk uit dat de inflatie nu te laag was, maar dat die behoorlijk gaat stijgen. Zo niet, dan kan dat reden zijn langer met QE door te gaan.

Bij beantwoording van vragen wist hij te melden dat het terecht was dat de hypotheekrente was gestegen gezien de verbeterde economie. maar als mocht blijken dat de gestegen hypotheekrente het herstel van de huizenmarkt echt bedreigt, dan gaat hij uit een ander vaatje tappen.

Bernanke wist onduidelijker te maken bij welke werkloosheid QE gestopt moet zijn. Dat hoeft niet per se 7% te zijn, zoals gouverneur Evans voorgesteld had en daarna als zoete koek is geslikt en niet door Hilsenrath is herropen. (N.B. de Hilsenrath bubbel om alles te spellen wat die man zegt schijnt ook een bubbel te zijn die over het hoogtepunt heen is) .
Ook is onduidelijk wanneer de FED de rete gaat verhogen, dat hoeft niet bij 6,5% werkloosheid te zijn.

Een en ander is data dependent. volgens Bianco betekent dit dat Bernanke zo snel als maar kan van QE afwil, maar zich laat afremmen als de beurzen te veel dalen. of juist wat extra gaat doen als de beurzen te veel stijgen.
Verder is het kletskoek dat afbouw van QE geen monetaire verkrapping is, maar ja, de FED wil ons het onmogelijke laten geloven. Leven we in Alice in wonderland waar je je voor je ontbijt zes onmogelijke dingen over QE en monetair beleid moet voorstellen?

1 opmerking:

  1. Unglaublich, aber wahr Gott ist immer großartig. Nach mehreren Ablehnungen meiner Anwendung durch die Bank, erhielt ich einen Kredit durch diese sehr nette Dame, Mrs. Lombardi. Für weitere Informationen, kontaktieren sie bitte per E-Mail an: lombardiangelina6@gmail.com. es bietet Darlehen in Höhe von Mio. € 3000 bis € 3 bis jemand in der Lage, es mit Zinsen zurückzahlen mit einer niedrigen Rate von 2% nicht diese Botschaft zu zweifeln. Dies ist eine perfekte Realität. Verbreiten Sie das Wort, um Ihre Lieben, die in Not sind.
    Gott segne Sie.

    BeantwoordenVerwijderen