27 juli 2013

Yellen populairder dan Summers

Er is een verbazingwekkende oppositie tegen Summers als nieuwe baas van de FED op gang gekomen. Een derde van de democratische senatoren heeft een brief ondertekend om in godsnam niet summers maar Yellen te benoemen. Ze zijn vooral bang dat Summers regulering zal tegenwerken die noodzakelijk zijn  om het bankwezen minder spannend te maken

Summers heeft meegewerkt aan het om zeep helpen van de Glass-Steagall Act waardoor banken en brokers niet meer gescheiden waren en banken de meeste wilde dingen gingen doen met de kredietcrisis als gevolg.

Verder heeft hij nog een keer georeerd dat vrouwen een beetje dom zijn in o.a. wiskunde. Hij heeft zich hier voor verexcuseerd, maar hij blijft als seksistisch te boek staan.

Hij heeft een hekel aan QE, het werkt niet. Als Summers extra QE doet is dat niet goed voor het vertouwen.

Of Obama zich hierdoor laat afschrikken is onduidelijk, hij heeft een vrouwonvriendelijk benoemingsbeleid en is zeer goede maatjes met Lawrence, tot voor zeer kort was Obama al bijna tot de benoeming van Summers gekomen, zo is uitgelekt. Ook de nodige andere invloedrijke democraten zijn zeer gecharmeerd door Summers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten