6 juli 2013

werkgelegenheidsgroei genoeg om lot QE einde te bezegelen

Bijna 200.000 groei van de werkgelegenheid voor juni in de VS en herziening naar boven maakt duidelijk dat de FED genoeg reden heeft om minder QE medicijn toe te dienen, nu de bijwerkingen groot dreigen te worden.
Sinds 1999 was de groei in het eerste half jaar van de werkgelegenheid niet meer zo hoog. De trend lijkt overigens heel constant. Het herstel van de werkloosheid na 2009 in de eerste paar jaar van 24% van de werkloosheid was precies even veel als na 2001 en 1991. This ttime is not different.
Aandelenbeurzen zijn er blij mee in de VS, maar meer omdat ze de goede voornemens van Carney en Draghi nog moeten belonen.
De obligatiemarkt was echter in diep treurnis: de tienjaarsrente in de VS steeg maar liefst 24 basispunten, d.w.z. de obligatiekoersen zakten meer dan de aandelenmarkten stegen. Daar was blijdschap over, er is weer negatieve correlatie tussen aandelen en obligaties. Dat hoorde eigenlijk meer bij sores over de eurocrisis via Portugal en Griekenland, maar och, vandaag was er zonder dat er staartrisico te bekennen was in de VS over Europa toch weer een scherp negatieve correlatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten