23 oktober 2011

De nalatenschap van Kaddafi: $ 200 miljard en mode voor Afrika


Kaddafi was volgens de los Angelos Times $ 200 miljard waard, meer dan de drie rijkste mensen ter wereld (Carlos Slim, Bill Gates en Warren Buffett) bij elkaar. Heel wat meer dan Marcos in de Fillippijnen of Moboetoe in Congo.
Dat kan een mooie economsiche stimulus worden voor Libië als dat geld over enige (geruime) tijd loskomt.

Misschien is Kaddafi belangrijker voor de mode. Dat vond hij zelf tenminste wel. Hij had een enorme collectie gewaden en dat moest het nieuwe modebeeld voor de zelfbewuste Afrikaan worden.
Michael Jackson imiteerde in zijn kleding Muammar en diverse Afrikaanse leiders vonden het ook allemaal prachtig wat Kaddafi droeg.

Op het bovenste plaatje kun je Kaddafi zien als voorzitter van de Afrikaanse raad temidden van de grote staatshoofden, waar hij in wit tenue het zwarte Afrika vertegenwoordigde en met zijn pak indruk maakte door er zoals gewoonlijk flink uit te knallen
.
Het meest belangrijke tenue was de op een na bovenste waarmee hij met alle grote staatsleiden gesignaleerd werd, bijvoorbeeld Sarko. Dit was zijn grote signaal tegen het imperialisme.

Rare oorwarmers à la Kaddafi zijn doorgedrongen in de mode (zie foto).

Hemd volgens Zanga Zanga mode, in dit geval de kleuren van de belangrijkste tent van Kaddafi (andere foto).

Kaddafi wilde een zeer uitgebreide tentoonstelling van zijn mode in bijvoorbeeld New York Met. De mode zal zijn inspiratie missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten