13 oktober 2011

Benderly: koop aandelen


De risicopremie van aandelen is hoog geworden, zelfs in de VS. Benderly laat dit zien aan koers versus boekwaarde maal de creditrente (BAA rating).
In normale tijden zou dat in de komende zes maanden een mooie stijging van de beurs betekenen (zoals Benderly dan ook verkondigt).
Benderly, altijd al een optimist, schreeuwt het bijna uit: koop aandelen (maar misschien moet je nog een beetje wachten). Er komt geen recessie in de VS, hooguit en lichte. De winsten gaan dan helemaal niet dalen.
Je moet aandelen kopen vlak voor de ISM op zijn dieptepunt staat, midden in de groeiafzwakking/ lichte recessie (niet als de recessie al is afgelopen, dan ben je betrekkelijk laat).

Benderly krijgt helaas alleen maar gelijk op korte termijn -zelfs als er geen recessie komt in de VS-als de aandelenmarkt vindt dat de politici de eurocrisis voldoende aan het olossen zijn.
Op wat langere termijn hoeven de VS en Opkomende Landen zich niet veel aan te trekken van de misère in Europa, omdat hun economie ook zonder Europa (mits niet in depressie) kan groeien en vooral ook de winstgroei alleszins redelijk tot goed kan zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten