21 oktober 2011

Ritholtz bullish na kooppaniek: was in 13 van 16 gevallen goed

Ritholtz (van The Big Picture) is door het dolle heen: koop, koop, koop. De S&P lijkt eindelijk uitgebroken (naar boven). We hebben in de VS een kooppaniek achter de rug waarbij de koersen in vijf sessies met 11,4% stegen. dat gebeurde slechts 16 keer sinds 1950. Een keer vielde de koersen daarna terug, twee keer bleven de koersen ongeveer gelijk en 13 keer stegen ze gewoon door. In zijn tactische asset allocatie gaat hij nu van 50% aandelen naar 75-80%. Het gunsige aandelenseizoen (oktober/april is veel beter dan gemiddeld) is aangebroken, vooral november en december zijn gemiddeld heel goede maanden voor aandelen. Het sentiment was vorige week el erg pessimistisch (record shorts).
Dat allemaal bij elkaar was genoed om Ritholtz echt bullish te krijgen, ook al is hij nog steeds Spaans benauwd voor een recessie.

Op zijn blog kreeg hij bijval, al deden zijn engelse lezers het nog steeds in de broek, want de credit spreads van diverse landen gaan nog steeds richting van wat het was voor het eurotijdperk of erger. Er is gewoon niet genoeg geld in Europa om alle banken plus Italië overeind te houden en die krenten in de VS en het VK willen geen cent exttra aan het IMF spenderen om te verstoken in Europa zo lijkt het voorlopig (dat zou toch een beetje dom zijn, maar och, heel deze crisis is geen toonbeeld van intelligentie van politici).

Het optimisme wordt ook gevoed door stijgende koersen terwijl de ruzie tussen onderhandelaars van Ditsland en Frankrijk groter wordt en men terugvalt in de beproefde tactiek van uitstellen (kick the can down the road). Men begint bang te worden dat operatie Twist toch de beurzen omhoog krijgt, terwijl niemand er nog iets van verwachtte.
Men kan niet geloven dat de beurs in de VS verder omhoog kan. Je hebt niet veel meer nodig voor een jaar high en niemand kan zich dat voorstellen terwijl het Griekse Lehman+ moment niet meer voorkomen kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten