11 oktober 2011

Merkozy en Dexia bekoren beurs. Turnaround Tuesday?Om duistere redenen was de markt onder de indruk van de belofte van Merkozy dat ze een plan zouden gaan maken, met als streefdatum 3 november. Ze zijn het in geen velden of wegen met elkaar eens, behalve dat ze met de mededeling moesten komen dat ze van plan zijn met een plan te komen.
Als de beurskoersen doorstijgen, dan zien ze van dat denkbeeldige plan af.

Dexia laat zien dat herkapitaisering nog niet hoeft te betekenen dat je aandelen waardeloos zijn en daardoor is er nog hoop voor de perpetuals (voor de gokkers: op 12,5% kun je ze al kopen, maar o wee als ze ineens in de slechte bank vallen).
Daar bijna alle banken sterke zijn dan Dexia dachten velen dat het voor hun bankaandelen wel eens mee zou kunnen vallen.

Van de kapitaalmarkt wordt verwacht dat ze Merkozy bij de les moeten houden. Stoute meisjes moeten billenkoek krijgen. Dat kan al op dinsdag een beetje gebeuren. De laatste tijd draait de beurs op dinsdag vaak om en maakt de ellende of vreugd over wat politici in het weekend bekokstoven weer deels ongedaan.

(plaatje uit Economist,KAL)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten