7 oktober 2011

Politici in de slag om einde van de wereld te voorkomen (deadline 3 november)

Dit weekend maken de politici in vooral Europa overuren om een en ander te regelen.
Op zaterdag moet men eruit komen hoe men de zwakste banken moet steunen, welke banken steun moeten krijgen/ genationaliseerd moeten worden zoals Dexia en RBS.
Als er geen bericht komt van overtuigende steun moet de opening van de beurzen op maandag met enige zweetdruppeltjes tegemoet gezien worden.

Op zondag moeten Merkel en Sarkozy belangrijke vooruitgang boeken over het reddingsplan voor Europa. Als er een nietzeggend persbericht komt, dan moeten we maandag dekking zoekn op de beurzen. Merkel heeft hier wel een handje van, eerst even kijken hoe erg de beurs door de grond gaat en dan zeggen dat dit niet de bedoeling was. Die smoes kan ze deze keer niet ophangen, want ze weet drommels goed dat ze persona non grata in Washington zal zijn als ze halsstarrig vasthoudt aan het niet helpen van PIIGS/banken met geleveraged EFSF.

In de VS is het supercommittee flink aan de slag om met nieuwe belastingwetgeving op de proppen te komen voordat op 23 november voor Amerika de deadline verstrijkt. Maar in de VS wordt die deadline gewoon uitgesteld (vanwege vooruitgang op te veel gebieden, terwijl Obama zoals gewoonlijk buiten spel gezet wordt), iets dat voor Europa niet meer mogelijk is. Op 3 november is het gewoon afgelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten