26 oktober 2011

Verwachte winst voor 2012 in glijvlucht naar benedenZoals je kon verwachten worden nu de winsten voor 2012 flink naar beneden bijgesteld. Alleen voor het VK valt het nog wel mee.
De meevallende winstcijfers over het derde kwartaal in de VS hebben die neergang nog niet kunnen stoppen. In Europa is dat nog wel te verklaren: als de groei echt zo dicht bij 0 ligt of negatief, zoals de consensus denkt, dan hoort de winst van 2012 helemaal niet hoger te zijn dan in 2011 en dat betekent nog wat verdere daling van de verwachtingen.
Misschien dat de groeicijfers voor het derde kwartaal in de VS de val kunnen stuiten, maar voorlopig durft men nog niet winstverwachtingen te verhogen.
Het is overigens heel normaal dat de consensus voor de winsten voor het volgende jaar in een dalende trend zitten, maar de huidige trend is wel behoorlijk sterk naar beneden.
Dit zit ruimschoots in de koersen verwerkt. Als het daaltempo verzwakt (dat gebeurt als de ISm boven 50 blijft) is dat bullish voor aandleen. Als het tempo zo doorgaat is dat uiteraard slecht voor aandelen (ook de VS krijgt dan te maken met een recessie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten