31 oktober 2011

Alexander de Ondankbare geeft Duitsland de schuld


De Grieken nemen het niet langer. Waarom schelden de Duitsers niet al hun schuld kwijt en steunen ze daarna Grieklenland niet met 15% extra per jaar, zodat de overheid een sluitende begroting heeft? Duitsland had toch eerder in moeten grijpen toen Griekenland te veel leende. Men had toch moeten zien dat het niet goed ging en verdienen daarom een haircut van 100% en een flinke Wiedergutmachung. Men voelt zich bijna even erg door Duitsland geschoffeerd als in de Tweede Wereldoorlog.
Men verbrandt de Duitse vlag en toont Merkel in nazipakje. Nee tegen het vierde Duitse rijk, zo scandeert men. Men is furieus over de benodigde bezuinigingen in Griekenland en de komende uitverkoop van Griekse bezittingen (na duizend jaar).

Men gaat nu pas echt ernst maken met staken. Ze zien dat slecht gedrag uitstekend beloond wordt: je krijgt dan veel meer dan Portugal of Ierland.

Men (Portugal, Spanje, Ierland) gaat staan dringen in de rij om schulden afgeschreven te krijgen à la Griekenland of in ieder geval wil men de rente halveren, zo lees je overal. Nu Berlusconi geroemd wordt vanwege de enorme stabiliteit die hij in Italië bracht, is de pas herboren moed om weer in riscovolle dingen beleggen als sneeuw voor de zon gesmolten. Het wordt tijd dat de nazis orde op zaken stellen, de Grieken zien het goed.

bron:http://www.dailymail.co.uk/news/article-2054779/The-Greeks-revolting-German-flag-burned-streets-react-angrily-historic-Eurozone-deal.html#ixzz1cNM1kxjg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten