15 februari 2012

Apple $ 500: is er nog meer mogelijk?
Jort Kelder waarschuwde bij De Wereld Draait Door dat het nu maar eens afgelopen moest zijn met al die koersstijgingen van Apple nu de $500 per aandeel is doorbroken en dat je maar beter in zilver moest beleggen want dat volgde Apple zo goed (maar als Apple gaat dalen dan..., misschien moet ik meer in de wijsheid van zijn bretels geloven).

Apple spreekt tot de verbeelding. Zoals Niels al zei, stel voor dat de Dow Jones Apple had gekozen als nieuw lid van de Dow in plaats van Cisco, dan zaten we nu heel wat hoger. Alsnog het plaatje van Bespoke.

Apple hoort nu bij het selecte rijtje aandelen dat ooit de grootste marktkapitalisatie in de VS had. Als je eenmaal een megacap bent, dan loopt het koerstechnisch meestal slecht met je af. De tabel van Bianco laat een beetje het slagveld zien van diverse andere bedrijven die het genoegen mochten smaken het bedrijf met de grootste marktkapitalisatie te zijn. General Motors ging zelfs failliet.

Bespoke had nog een tabel met wat de koers van Apple zou kunnen worden als het dezelfde koerswinstverhouding zou hebben als de S&P of technologie etc. Dan is er in veel gevallen zelfs nog een flinke koersstijging mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten