4 februari 2012

BCA: de bull markt klimt verder op de wall of worry: de toekomst is mooier dan we gezien hebben, staartrisico wordt overdrevenDe beurzen zijn mooi gestegen in de laatste paar maanden, maar nog steeds zit iedereen stevig te kniezen en voorzichtig te doen. Men is niet onder de indruk van de macrocijfers over de afgelopen paar kwartalen. Die waren ook niet erg denderend, maar dat is niet hoe je een en ander moet bekijken: richt je op de toekomst.
Dat zegt Zhao van BCA, een club die de laatste jaren meestal niet uitblinkt in een optimistische kijk op de aandelenbeurzen.
De economie is aan het verbeteren terwijl het staartrisico in Europa steeds duidelijker wegtrekt.

Men onderschat de positieve invloed van de 3 jaars deposito’s van de ECB en de komende verruiming van de Peoples Bank of China. In de VS begint het midden- en kleinbedrijf eindelijk overtuigend gemakkelijker aan geld te komen. D.w.z. de centrale banken zijn royaler dan ooit in het rondstrooien van liquiditeiten. In het verleden wisten de beleggers dan wel wat te doen: kopen, kopen, kopen.
Men onderschat de economische groei in de VS: die zal minstens 2,5% blijven. De huizenmarkt is aan het verbeteren en het bedrijfsleven wordt langzaam dapperder met investeren.
De beurzen prijzen in de VS een milde recessie in, terwijl de ISM op een veel beter klimaat wijst.
Wereldwijd is men ook te somber. De transportaandelen geven aan dat het helemaal niet zo slecht gaat met de wereldeconomie als de doorsneebelegger denkt (want het is crisis tenslotte, zo horen we de hele dag door).
De kwantitatieve modellen van BCA zijn door het dolle heen, alles is groen en ze geven aan dat je je vol moet laden met bèta.
Als enig wolkje zien ze de sterke dollar die altijd zorgt oor tegenvallers bij de winsten in de VS.
Ik denk dat de beurzen zo lang e ISM stijgt en er geen grote brokken gemaakt worden in Europa en Iran de koersen verder kunnen stijgen.
Het verhaal van BCA is uiteraard goedgekeurd door de club van optimisten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten