28 februari 2012

Stijging Target2 saldo DNB: In dit stijgingstempo is Nederland voor eind 2012 faillietHet Target2 saldo van Nederland, (het saldo van interne verrekeningen tussen centrale banken, waardoor tegoedbonnen van Eurozone centrale banken aan De Nederlandsche Bank ontstaan) is aan het exploderen. Misschien zwakt het af, de laatste maand kwam er maar € 16 miljard bij, dus de stijging lijkt af te zwakken.
Duitsland neemt drie keer zo veel als Nederland voor zijn rekening (zou eigenlijk 4 à 5 keer moeten zijn) en samen met Luxemburg (nog meer failliet dan Nederland met 100 miljard aan tegoedbonnen voor zo’n dwergstaatje) en Finland (even explosieve stijging als Nederland, nu 70 miljard) hoesten die de bedragen op waaruit LTRO3 betaald kan worden.

Misschien hebt u zich verbaasd dat mensen van DNB niet zo positief aankeken tegen het nieuwe wondermiddel van de ECB om de eurocrisis op te lossen, hun drie jaars deposito’s, dat de ECB te veel risico neemt. Een blik op de Target2 saldo’s verklaart dit. De tekorten van Italië, Spanje en diverse andere landen lopen enorm op. Een gunstige uitzondering is Ierland, waar de tekorten afnemen (zie voor de saldi per land http://www.querschuesse.de/target2-salden/).

Waar is Wilders om dit soort praktijken aan de kaak te stellen? Of de SP, hoe denken die als ze dadelijk aan de macht komen nog sinterklaas te kunnen spelen (volgens Epping staat SP immers voor Sinterklaas Partij) als DNB ons geld verkwanselt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten