1 februari 2012

rente trekt zich niets aan van macronieuws


Het plaatje van Absolute Strategy Research laat zien dat de rente heel veel, zelfs nooit eerder zo veel, is achtergebleven bij het macronieuws in de VS.
Door al dat gemanipuleer van de FED is de rente niet meer wat de inflatie en economische groei aangeven, maar wat men denkt dat de FED gaat doen samen met een onwankelbaar geloof in een tijd van het Nieuwe Normaal met eindeloze deleveraging.
Het is ongezond dat de rente niet meer aangeeft hoe de economie er voor staat, daardoor neemt de kapitaalmarkt uiteindelijk verkeerde investeringsbeslissingen.

De rationele belegger verkoopt, de markt is gek nu ze zich niets van de macro fundamentals aantrekken (hij koopt high yield terug).
Bianco koopt rustig door, de partijen die tegen elke prijs door blijven kopen geven nog geen krimp, integendeel, de FED zit verlekkerd te kijken naar nog meer mortgage backed securities en krijgen van Obama ongetwijfeld een aansporing wat extra hun best te doen bij het opkopen van die papiertjes.
ASR vindt dat de rente gewoon 1% omhoog moet en dat is nog maar matig.
Strategas ziet de surprise index tuimelen in de komende maanden en deelt daarom het enthousiasme van ASR om Treasuries kapot te scheuren ook niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten