1 februari 2012

Opkomende landen goedkoop en goed voor 80% van economische groei in wereldTwee plaatjes uit een presentatie van ons Emerging Markets team: eentje waar je kunt zien dat de koerswinstverhouding erg laag is, veel lager dan in de VS of Japan (maar niet lager dan in Europa) en dat je best wel enige stijging van de koerswinstverhoudingen kunt verwachten.
Het andere plaatje is van Morgan Stanley waar men prognotiseert dat de Opkomende Landen 80% van de groei in de wereld voor hun rekening zullen nemen. Het is dus niet zo raar meer winstgroei in de Opkomende Landen te verwachten en dat bij een lagere koerswinstverhouding.

Kortom, goede vooruitzichten voor de beurzen van de Opkomende Landen, maar je hebt nog steeds bovengemiddeld last van koersdalingen als het macroplaatje in het Westen verslechtert (zoals een lagere ISM en dat kan weldra het geval worden).

5 opmerkingen:

 1. Al dat gelul over koersen en beleggen - dat is juist wat de wereld naar de klote helpt - geldwinsten op lucht baseren en graaicultuur in stand houden .. daar zijn we goed in geworden.

  Een bedrijf mag alles doen met zn personeel onder het motto van ... de belegger... maar die produceert geen donder en wil alleen zakken vullen, terwijl de mensen die het bedrijf maken geen zak te vertellen hebben. Walgelijk systeem dat gelukkig ten onder gaat ,, vijfde Kondratiefgolf of niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het communisme was nog slechter dan onze graaicultuur

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Overigens de Kondratieffgolf zegt volgens de sociologische uitleg dat in bepaalde delen van de lange golf de maatschappij hard is (weg met uitkeringen, buitenlanders, ontwikkelingshulp) en in andere perioden zacht (winst is vies, nivelleren moet, beter sociaal stelsel, emancipatie). We zitten voorlopig nog in het harde deel van de Kondratieffgolf, pas na ongeveer 2018-2020 lijkt de zachte tijd te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is voor het eerst dat ik "Opkomende landen goedkoop en goed voor 80% van economische groei in wereld" bezoek en ik ben prettig verrast door de correlatie die dit artikel bezit met betrekking tot lastminutes vakantie.
  Here is my web site : Dominique Swinkels @ vakantieegypte.info

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het gaat volgens de regering wat beter met de economie. Toch is van een opleving nauwelijks sprake. Nederlandse bedrijven investeren wel maar dan over de grens . Dit zorgt er voor dat opkomende economieën nog verder kunnen groeien. Nederlandse bedrijven blijken echter te krimpen binnen hun eigen landsgrenzen. Dit heeft mede te maken met de keuze van sommige bedrijven om goedkoper te produceren in het buitenland. Hierdoor komen in Nederland niet zelden meer mensen op straat te staan. De overheid zou deze ontwikkeling effectief moeten bestrijden door het investeringsklimaat voor bedrijven in Nederland gunstiger te maken.

  BeantwoordenVerwijderen