16 februari 2012

Republikeinen zijn kansen aan het verprutsen tegen Obama door theocraat leuker te vinden dan Romney,but.Wat een zegetocht van Romney had moeten worden naar de Republikeinse conventie, waarbij hij na enkele voorrondes van een Romney,but zou kunnen transformeren naar een gematigde kandidaat met net voldoende republikeinse conservatieve principes, is een martelgang aan het worden.
De republikeinen blijken een raar samenraapsel van extreme clubjes te zijn geworden. Je hebt de flinke club aanhangers van de Tea Party die de overheid à la Griekenland willen zien bezuinigen: enorm snoeien in overheidsuitgaven, maar geen hogere belasting opeisen van de rijken. Een deel kan terecht bij Ron Paul die allerlei leuke plannen heeft zoals het afschaffen van de FED (in ieder geval dat hun jaarrekening echt door accountants wordt gecontroleerd en gepubliceerd wordt) en het decimeren van de defensie-uitgaven en je niet gek laten maken door Iran.
Dat laatste ligt niet goed bij een ander extreem groepje in de VS, de born again conservatieven, die liever theocraten aan de macht hebben. Bij hen ligt Santorum goed in de kast, sinds ze ingezien hebben dat Gingrich te veel een ongeleid projectiel is en Santorum veel beter is in het zwart maken van Romneybut.
Cafferty van CNN kan op zijn blog (caffertyfile) maar niet begrijpen wat die republikeinen in zo’n engerd als Santorum zien en waarom Romneybut hem nog niet heeft kalt gestellt. Santorum verloor als zittende senator van Pennsylvenia zijn herverkiezing met 18 punten, nadat hij gewoon in Virginia bleef wonen, schoolgeld van Pennsylvania aftroggelde voor bepaalde cursussen voor zijn kinderen in Virginia, maar vooral ook zijn feodale opvattingen uit lang vervlogen tijden over vrouwen in de trant van hun enige recht is het aanrecht. Waarom zouden vrouwen werken, tweeverdienersgezinnen zijn een schande, de ontuchtzaken in de katholieke kerk zijn uitgelokt door de liberals, homosexualiteit is vergelijkbaar met incest etc. Anti-conceptiemiddelen zijn schadelijk voor vrouwen.Vrouwen zijn minderwaardig als ze zich met dit soort praktijken inlaten.
De vrouwelijke kiezer is niet gek, die stemde nauwelijks op Santorum. Toch kon Santorum winnen, omdat mannen helemaal niet op Romney,but willen stemmen (er stemmen ongeveer twee maal zo veel mannen als vrouwen op Santorum). Gingrich heeft Romney,but met succes geportretteerd als een watje in de conservatieve normen en waarden en een draaikont: hij is de Massachusetts Moderate (en het liefst zou hij daar nog mor(m)on aan toevoegen).
De echte man stemt niet op Romney,but en de vrouw stemde toch al in meerderheid op Obama. Santorum doet het daarom in landelijke polls even beter dan Romney,but als kandidaat tegen Obama. Maar Santorum lijkt gewoon een kandidaat te zijn die het even goed doet, maar dan afgebrand wordt als bekend wordt waar hij echt voor staat, net als Gingrich, Paul, Cain, Bachmann, Perry. Gingrich put hier moed uit. Hij is de echte come back kid tussen al die republikeinse dwergen.

Je hebt nu de merkwaardige situatie dat Obama terwijl zijn approval rating dik beneden de 50% ligt het met gemak kan winnen van welke republikein dan ook volgens de wedkantoren (zie plaatjes van Bianco). Dadelijk wordt de strijd Romney, but tegen Obama, but.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten